Медиумска писменост

СТУДЕНТИ

Е-пошта Печати PDF
AddThis Social Bookmark Button

Деконструкција на медиумските пораки

 

Сите медиумски пораки – ТВ програмите, весниците, филмовите, рекламита и слично – се создадени или конструирани од луѓе. Една од најважните вештини во медиумската писменост е способноста за деконструкција на медиумските пораки – темелно испитување и расчленување на медиумските пораки со цел да се разбере како тие навистина функционираат.

Последно освежено ( Понеделник, 01 Март 2010 14:47 ) Повеќе...
 
Е-пошта Печати PDF
AddThis Social Bookmark Button

Десет причини за изучување на медиумската писменост 

„Се давиме во информации, но гладуваме за знаење“

--John Naisbitt, Megatrends

 

1. Им помага на студентите да бидат мудри конзументи на медиумските содржини, добри менаџери со информации, одговорни продуценти на сопствените идеи во користењето на моќните мултумедијални алатки на глобалната медиумска култура.

 

Последно освежено ( Вторник, 13 Април 2010 12:25 ) Повеќе...
 
Страница 2 од 2

МИМIDSCSEJCФинансирано од:Министерство за образование и наукаВисока школа за новинарство и за односи со јавностаБиро за развој на образованието